Search
Share: 
Om Oss

KÄRNKRAFTBOLAGET WESTINGHOUSE UTSER NY VD

VÄSTERÅS, 31 mars, 2015 - Westinghouse Electric Company meddelade idag att de utsett Aziz Dag till Vice President och Managing Director förnorra Europaregionen. Aziz Dag kommer även att verka som VD för Westinghouse Electric Sweden AB. Den legala överlämningen liksom myndighetsansvaret kommer inte att ske förrän processen har behandlats av samtliga relevanta myndigheter.  

Aziz Dag kommer att ansvara för all verksamhet i norra Europa-regionen, som inkluderar Sverige, Finland, Baltikum, Polen och Ukraina. Han kommer också att ha lednings- och legalt ansvar för alla fyra siter i Sverige; svenska huvudkontoret, kärnbränsle-fabriken, bränslelaboratoriet/servicecentret i Västerås samt WesDyne Sweden AB i Täby, som är ett helägt dotterbolag till Westinghouse Electric Sweden. 

Aziz Dag har suttit på flera ledningspositioner med ökande ansvar inom Westinghouse och ABB, vars kärnkraftsenhet, år 2000, integrerades i den amerikanska Westinghousekoncernen. Senast kommer Aziz Dag från en roll som Vice President för nyckelkunder i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA-regionen). Han innehar en Civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Uppsala Universitet och en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.   

"Aziz är en talangfull och kärnkraftskunnig person med lång erfarenhet från flera ledande positioner på Europeisk nivå", säger Yves Brachet, President, Westinghouse EMEA Region. “Som Vice President och VD för vår nordeuropeiska verksamhet, kommer Aziz att spela en viktig roll i att säkerställa kundnöjdhet såväl som att stödja tillväxten i Sverige och på andra europeiska marknader.”

Westinghouse Electric Company, del av företagsgruppen Toshiba Corporation (TKY:6502), är en global kärnkraftspionjär och idag en ledande leverantör av teknologi och produkter för kärnkraftsindustrin runt om i världen. Westinghouse levererade år 1957 världens första tryckvattenreaktor till Shippingport, Pa, USA. Idag ligger Westinghouse teknik till grund för närmare hälften av världens kärnkraftverk i drift, och för mer än häften av kärnkraftverken i Europa.
 
print