Search
Share: 
Om Oss

SVENSKA WESTINGHOUSE SKA LEVERERA KÄRNBRÄNSLE TILL OKG FRAM TILL 2030

VÄSTERÅS, 28 februari, 2017Westinghouse Electric Sweden meddelade idag att de har tecknat ett avtal med OKG AB (Uniper), en stor elproducent till det Nordiska kraftsystemet. Enligt avtalet, och förutsatt att anläggingen är i drift, kommer Westinghouse i Västerås fortsätta att leverera kärnbränsle till den kvarvarande reaktorn Oskarshamn 3 fram till och med år 2030. Kontraktet stärker den viktiga relationen mellan OKG och Westinghouse kärnbränsletillverkning i Västerås.

”Kontraktet är en bekräftelse på det stora förtroende som OKG har visat för oss, och på vår förmåga att kunna leverera tillförlitligt kärnbränsle med hög prestanda. Det bekräftar även vår position som den ledande leverantören av kärnbränsle till kokarvattenreaktorer i Norra Europa” säger Aziz Dag, Westinghouse vice president och managing director, Northern Europe. (VD Westinghouse Sverige)

Westinghouse kommer att leverera beprövat och tillförlitligt kärnbränsle av typen 10X10 SVEA Optima3. Under 2018 kommer Westinghouse även att introducera nästa generations kärnbränsle för kokarvattenreaktorer, 11X11 TRITON11 TM, som har utvecklats för att ge en förstklassig bränsleekonomi samtidigt som man kan upprätthålla en både säker och tillförlitlig drift av reaktorn.

”Bränslefabriken i Västerås etablerades för att leverera kärnbränsle till det svenska kärnkraftsprogrammet. Den första leveransen gick då till OKG och Sveriges första kärnkraftsreaktor Oskarshamn 1. Nu, 50 år senare, är jag stolt över att få fortsätta leverera modernt bränsle till OKG och till andra kunder över hela världen säger Johan Lundberg, managing director, Swedish fuel operations. (Bränslefabrikschef)

To learn more about Westinghouse Electric Company, a Toshiba Energy Systems and Solutions company, and our vision to be the first to innovate the next technology, practice or solution that helps our customers generate safer, cleaner, more reliable energy visit www.westinghousenuclear.com.
 
print