Search
Share: 
Om Oss

WESTINGHOUSE SKA LEVERERA BRÄNSLE TILL TYSKA REAKTORER

Westinghouse Electric Company meddelade idag att de har blivit utvalda av RWE Power AG och E.ON att tillverka och leverera kärnbränsle till Gundremmingen och Emsland kärnkraftverk i Tyskland. Kontraktet innefattar två ersättningsleveranser av bränsle för varje reaktor mellan åren 2016 och 2018, samt två valfria leveranser för varje enhet efter den specificerade perioden. Westinghouse kommer att tillverka bränslet i sin tillverkningsenhet i Västerås.

“Kontraktet är ett resultat av en mycket god prestanda hos Westinghouse produkter och vi är mycket glada över att ha fått RWEs och E.ONs fortsatta förtroende att leverera ytterligare bränsle. Bränsledesignen som vi tidigare har levererat till de båda reaktorerna fungerar enligt branschledande prestanda,”säger Johan Hallén, VD för Westinghouse Electric Sweden.

Emsland kärnkraftverk är en tryckvattenreaktor (PWR) som är belägen i närheten av Lingen i Niedersachsen, Tyskland. Enheten drivs av KKW Lippe-Ems, som till 87,5 procent är ägda av RWE AG och till 12,5 procent av E.ON AG. Gundremmingen kärnkraftverk består av två kokarvattenreaktorer (BWR) och är beläget i Gundremmingen, Bavaria. Anläggningen drivs av Kernkraftwerk Gundremmingen GmbH, som till 75 procent ägs av RWE och till 25 procent av E.ON.

Westinghouse Nuclear Fuel är en global leverantör av bränsle för både tryckvatten-, kokarvatten- och avancerade gaskylda reaktorer (AGR). Westinghouse levererar för närvarande bränsle till 145 tryckvatten- och kokarvattenreaktorer runt om i världen och har sammanlagt tio tillverkningsenheter varav två fabriker i Europa; Springfields Fuels Limited (Preston, Lancashire, Storbritannien) och Westinghouse Electric Sweden (Västerås).

Westinghouse Electric Company, del av företagsgruppen Toshiba Corporation (TKY:6502), är en global kärnkraftspionjär och idag en ledande leverantör av teknologi och produkter för kärnkraftsindustrin runt om i världen. Westinghouse levererade år 1957 världens första tryckvattenreaktor till Shippingport, Pa, USA. Idag ligger Westinghouse teknik till grund för närmare hälften av världens kärnkraftverk i drift, och för mer än häften av kärnkraftverken i Europa.

 
print