Search
Share: 
Karriär

KARRIÄR

”Jobba på Westinghouse och gör skillnad för vår framtida energiförsörjning!”

Vi är måna om att du som medarbetare trivs på din arbetsplats och med dina arbetsuppgifter. För oss är det självklart att erbjuda våra medarbetare individuella utvecklingsmöjligheter. På Westinghouse får du chansen att utvecklas i global miljö i en högteknologisk bransch. Vi är stolta över vårt företag och ser på framtiden med tilltro.

Möjligheter

Att utveckla, konstruera och bygga nya kärnkraftverk är i vår mening bland det mest utmanande, spännande och utvecklande som man kan vara med om som ingenjör. För att vi ska kunna lyckas med detta behöver vi framåtriktade, innovativa och ansvarstagande medarbetare som tycker om att arbeta med komplexa projekt i en internationell miljö.

Som medarbetare på Westinghouse är möjligheterna många. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med engagerade medarbetare där du ställs inför tekniska och personliga utmaningar samt goda utvecklingsmöjligheter.

Westinghouse erbjuder dig som anställd individuellt anpassad kompetensutveckling dessutom får du ta del av företagets fördelaktiga förmåner för anställda. Är du under 35 år har du även möjlighet att medverka i nätverket Young Generation, som är ett globalt nätverk vars syfte är att stärka kärnkraftsbranschen.

Vi har ett brett behov av kompetens. Typiska ingenjörsområden är bland annat processystem, el- och mekanikkonstruktion, beräkning, reaktorsäkerhet, kvalitet, materiallära, härdfysik, service och underhållsteknik. Dessutom finns flera arbetsområden inom miljö/hälsa/säkerhet, projektledning, supply chain, produktion, ekonomi och marknad.

Vårt synsätt är att mångfald och olikheter berikar vårt företag. För att få rätt kompetens till varje tjänst tillvaratar vi de resurser som finns hos varje individ oavsett kön, religion, etnicitet, funktionshinder eller sexuell läggning.

Bo och jobba i Västerås

Behöver du hjälp med bostadsfrågan? Då kan vi hjälpa dig att hitta ett lämpligt alternativ för ditt boende i Västerås. Besök gärna även föreningen Jobba i Västerås hemsida för mer info om staden och arbetsmarknaden. Klicka här!

Examensarbete

Varje år tar Westinghouse i Sverige emot ett flertal studenter för examensarbete. Vi erbjuder ett brett spektra av ämnesområden och välkomnar dig som student att ta kontakt med oss för att diskutera möjliga projekt.

De mest aktuella projektområdena är:

Nuclear Services

Anläggnings- och processystem, mekanisk konstruktion, kemi och strålning, mätning och provning, avfallshantering och rivning, komponentteknik, mätteknik, säkerhet och licensiering, transientanalys och oförstörande provning.

Nuclear Fuel

Engineering: Bränsleprestanda, metodutveckling, härdfysik, mjukvaruutveckling, materialutveckling, thermohydraulik och mekanisk konstruktion.

Tillverkning: Produktionsplanering, logistik, tillverkningsprocess, tillverkningsflöden, kemiteknik, beredning, tillverkningskvalitet och avfallshantering.

Nuclear Automation

Styrsystem, reglersystem och elkraftssystem.

Miljö, Hälsa och Säkerhet

Yttre miljö, arbetsmiljö, säkerhet, människa-teknik-organisation, strålskydd och fysiskt skydd.

Mer information och förslag på ämnesområden finner du i foldern ”Thesis Work/ Examensarbete”, som du kan läsa och ladda ned genom att klicka på bilden med samma namn på den här sidan. Informationen i foldern är på både svenska och engelska.

Praktik

Westinghouse samarbetar med flera både lokala och nationella gymnasieskolor, Yrkeshögskolor,  Universitet och Högskolor. Genom dessa samarbeten möjliggör vi för elever och studenter att ansöka om praktikplats hos oss. Vi tar varje år emot ett flertal praktikanter i både bränslefabriken och på våra ingenjörsavdelningar.

För ansökan om praktik hänvisar vi därför till de etablerade formella processer som var och en av dessa skolor erbjuder via sina utbildningar.

Har du övriga frågor om att jobba på Westinghouse i Sverige ber vi dig att kontakta vår HR-avdelning via email:  hr.se@westinghouse.com

Lediga tjänster

De flesta av våra lediga tjänster hanteras av någon av våra externa rekryteringspartners. Information om våra lediga tjänster finner du genom att klicka på länkarna nedan:

Noren & Lindholm

Badenoch & Clark


WESTINGHOUSE GLOBALA JOBBPORTAL

 I vissa fall, främst tjänster med globalt ansvar, annonseras jobben även via vår globala jobbportal. Detsamma gäller våra sommarjobb. Surfa in via länken ovan för att se vad som finns ledigt just nu!​