Search
Share: 

Om Westinghouse Electric Sweden

Westinghouse är pionjär och världsledande inom kärnkraftsteknologi. Bolaget grundades i USA av entreprenören George Westinghouse och är idag ett globalt företag med över 10 000 medarbetare i 19 länder.

Westinghouse Electric Sweden är koncernens kompetens- och utvecklingscentrum för kokarvattenreaktorteknik och verkar samtidigt inom inom områdena Nuclear Fuel, Nuclear Automation, Nuclear Services samt Nuclear Power Plants. Dessutom ingår WesDyne Sweden AB som ett helägt dotterbolag till Westinghouse i Sverige.

 

Verksamheten i Sverige grundades år 1969 som ASEA Atom och integrerades i det amerikanska bolaget Westinghouse Electric Company år 2000. Idag har bolaget mer än 50 års erfarenhet från kärnkraftsbranschen och cirka 900 medarbetare i Västerås och Täby.

 

Westinghouse (Westinghouse och ASEA Atom) har sedan starten byggt 14 kärnkraftverk i Norden varav tio fortfarande är i drift. Idag levererar den svenska verksamheten kärnbränsle och komponenter samt tjänster inom automation, service, fältservice och avveckling till kunder runt om i världen.

Features

Historia

Läs mer om vår historia.

Klicka här!

 

Organisation Sverige

Om organisationen i Sverige. 

Klicka här!